Preguntes Freqüents
PREGUNTES FREQÜENTS

Amb quant de temps m’he de posar en contactar amb vosaltres per organitzar la meva mudança? +

X
És recomanable que us poseu en contacte amb nosaltres amb 1 mes d’antelació per planificar la mudança sense presses ni contratemps. Com més temps tinguem, millor podrem organitzar tot el procés: la visita d’inspecció, les dates de mudança, el lliurament de caixes per a l’embalatge, l’obtenció dels permisos per treballar en la via pública, la contractació de l’assegurança opcional, etc.

Com puc pagar la meva mudança? És necessària una paga i senyal? +

X
El pagament es pot fer per transferència bancària o mitjançant autorització de càrrec en la vostra targeta de crèdit (VISA o MASTERCARD). També és possible el pagament en efectiu el mateix dia del servei. Normalment no és necessària la paga i senyal, però en ocasions excepcionals i en temporada alta podem sol•licitar-la per garantir la reserva de l’equip per al trasllat.

Quin tipus d’assegurança està inclosa en el meu pressupost de mudança? +

X
S’hi inclou l’assegurança general de transport, segons les condicions generals de la nostra pòlissa LOTT, i l’assegurança de responsabilitat civil, necessària en cas d’incidència amb un tercer, ja sigui en el domicili, en la finca on es realitza la mudança o en la via pública. Podem mostrar el certificat corresponent a cada pòlissa, prèvia sol•licitud, en contractar la mudança. L’assegurança a tot risc i sense franquícia és opcional, i no està inclosa en el pressupost. Us informarem sense compromís de com contractar aquesta pòlissa particular per al vostre trasllat i els vostres objectes més valuosos.

Quant de temps es triga a fer una mudança d’un particular? +

X
Per a una mudança local, el temps habitual és d’un dia complet de feina o bé dos dies, si realitzem l’embalatge de continguts i decoració. Si la mudança és nacional o europea terrestre, el temps variarà depenent de la distància i el transport necessari fins a la destinació. Si la mudança és internacional per mar, tot el procés d’inici a fi pot trigar fins a 1 mes i mig. No passa el mateix amb els enviaments aeris, que poden arribar a la destinació en qüestió d’1 o 2 setmanes, porta a porta.

He d’estar present el dia de la meva mudança? +

X
En les mudances locals no és indispensable estar present tot el dia, tot i que sí que s’hi ha de ser en el moment de rebre el nostre equip i en finalitzar el servei. En les mudances internacionals, és habitual que el propietari de la mudança estigui de viatge. En aquest cas, una altra persona de la vostra confiança podrà rebre’ns i atendre’ns. Disposem d’un servei de recollida de claus, en què un responsable de Diagonal s’encarrega de coordinar la recollida de la mudança sense la vostra presència.

Puc comprar material d’embalatge per a la meva mudança? +

X
Per als clients que no desitgin contractar el servei de mudança amb la nostra empresa, posem a la venda i a la seva disposició tot tipus de material perquè puguin realitzar la seva mudança pels seus mitjans. Poseu-vos en contacte amb nosaltres i us informarem dels preus. Per als clients de Diagonal, en cas de voler fer vosaltres l’empaquetat de continguts (caixes), el material d’embalatge i el seu lliurament sempre està inclòs en els nostres pressupostos.

On puc deixar la meva mudança si encara no disposo del meu nou habitatge? +

X
La nostra empresa disposa d’un magatzem-guardamobles propi, amb vigilància les 24 h i assegurança contra robatori i incendi, per emmagatzemar els béns dels nostres clients de manera temporal o indefinida.

Puc dipositar una mudança d’oficina en el vostre guardamobles? +

X
El nostre magatzem està disponible de manera temporal o indefinida per a la guarda i custòdia d’arxius i documentació, mobiliari d’oficina i equips informàtics i de treball.

Qui contracta el servei de guardamobles? +

X
Aquestes són algunes de les variades situacions en què se solen trobar els nostres clients que necessiten el servei de guardamobles: Una mudança nacional o internacional (temps de trànsit o emmagatzematge de la mudança fins a tenir la residència en la nova ciutat o el nou país); estar pendent de rebre les claus del nou habitatge; reforma total o parcial de l’habitatge habitual; període vacacional llarg del client fins al retorn al domicili habitual; trasllat per feina a una nova ciutat o un nou país per un període determinat; venda de segona residència i necessitat de lliurament de les claus al nou propietari; desallotjament d’un habitatge per herència i fins a decidir què fer amb les pertinences del familiar mort, entre moltes d’altres.

Com es calcula el preu del guardamobles? +

X
El preu del guardamobles depèn del volum emmagatzemat (m3) i s’abona mensualment. El nostre comercial us assessorarà del volum que necessiteu sense compromís.

He de pagar impostos si la meva mudança és internacional? +

X
Les mudances es consideren transport d’objectes personals usats i per això estan exempts d’impostos en les importacions a Espanya des d’un país de fora de la UE, prèvia presentació de documentació juntament amb els objectes traslladats. És important una correcta informació al client per part de l’empresa de mudances per evitar contratemps i despeses innecessàries en el país de destinació.

Com s’embala i com es transporta la documentació en una mudança d’oficina? +

X
Una persona de l’equip de Diagonal s’encarregarà exclusivament d’embalar la documentació de l’empresa adequadament, inventariar-la i col•locar-la a la seva nova ubicació de manera ordenada, tal com estava en el seu lloc d’origen.